CHP-İYİ PARTİ ARASINDA MİLAS PROTOKOLÜ
Muğla Büyükşehir Ağustos ayı meclis toplantısında Millet İttifakı ortakları CHP ile İyi Parti arasında yaşanan siyasi krizin yankıları devam ediyor.
Mecliste başlayan, her iki siyasi partinin il başkanlarının açıklamalarıyla devam eden tartışmaların üzerine Milas CHP’den sürece ışık tutacak açıklamalar geldi.
CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçe binasında basın toplantısı düzenledi.
Toplantısının detayları Özgür Milas Gazetesi’nde yer aldı.
Bize de kaynak oluşturan bu haber için ötesinde mesleki dayanışma için Özgür Milas’a teşekkürler…
Özgür Milas’ta yayınlanan habere göre; CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Milas’la ilgili önemli açıklamalarda bulunacaklarını ifade ettiği açıklamasında seçim öncesi İyi Parti İlçe Başkanlığı ile CHP İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat arasında 6 maddelik bir protokol imzalandığını açıkladı.
Muğla kamuoyu seçim öncesinde iki parti arasında ittifakın dışında Milas’ta bir protokol yapıldığını bu vesileyle öğrenmiş oldu.
Bizde bilmiyorduk, bu vesile ile öğrenmiş olduk.
Başkan Göktepe, protokolün 6. maddesinde yer alan “Oylamalarda ve kararlarda İyi Parti meclis üyeleri CHP meclis üyeleriyle birlikte hareket edecektir. Aksi takdirde iş bu protokol geçersiz hale gelecektir” hatırlatması yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
“Seçim öncesi İyi Parti ilçe başkanı, CHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayımız Sayın Muhammet Tokat arasında 6 maddelik bir protokol imzalanmıştır. Protokolün 6. Maddesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Oylamalarda ve kararlarda iyi parti meclis üyeleri CHP meclis üyeleriyle birlikte hareket edecektir. Aksi takdirde iş bu protokol geçersiz hale gelecektir. Protokolün 6. Maddesine 10 Ağustos Günü yapılan meclis toplantısı ve oylamasında tüm uyarılarımıza ve görüşmelerimize rağmen uyulmadığı ve protokolün geçersiz hale getirildiği görülmüştür. İttifak ile ilgili olarak da Genel Merkezler düzeyinde alınacak kararlara uyulacaktır. İttifak ayrı protokol ayrı bir konudur.”
Açıklamalardan da anlaşılacağı gibi genel ve yerel ittifakın dışında ortada bir Milas Protokolü var. Başkan Göktepe, bu protokole rağmen İyi Parti meclis üyelerinin Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etmesini protokol ihlali olarak değerlendiklerini, ihlali gerekçe göstererek iki parti arasında yapılan protokolün sona erdiğini ifade ediyor.
CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe’nin açıklamasının ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ta sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Elbette Başkan Tokat’ın açıklamalarına da yer vereceğiz.
Muhtemeldir ki bu açıklamalar içerik itibariyle bir güne, tek bir köşe yazısına sığacak gibi görünmüyor.
Başkan Tokat’ın açıklamalarına geçmeden önce bir konuya açıklık getirmek isteriz.
Bu açıklama dün itibariyle yapıldı.
Şu ana kadar İyi Parti il-ilçe yöneticilerinden Milas CHP ilçe başkanlığında yapılan basın toplantısının içeriğine ilişkin bir açıklama gelmedi.
En azından bize herhangi bir bilgi ulaşmadı.
Basın toplantısının detay içeren ikinci açıklamaları Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’tan geldi.
Başkan Tokat açıklamasına; “Bile bile bu protokolü ihlal ettiler” diyerek başladı.
Yarın devam edelim…
***
Kopyalanamaz, izinsiz kullanılamaz.
MKG/Nejat Altınsoy Ağustos 2020