ESKİ HASTANE ALANINI CANLANDIRMAK KİMİN GÖREVİ?
MUTSO Heyetinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni binasını ziyaretinde yapılan açıklamaları kaleme aldığımız yazıya, Gazeteci-Yazar Özcan Özgür’den ileti geldi.
Özgür, sosyal medyadaki iletisinde; “Yeni hastane etrafında ticari alan sorununun çözümüne hazır olduğunu belirten MUTSO Başkanı Bülent Karakuş umarız eski hastane etrafındaki ticari alan içinde bir şey söyler” notunu paylaştı.
Doğrusunu söylemek gerekirse Başkan Karakuş’un bu konuya yönelik görüşlerini bizde merak ediyorduk. Merakımız MUTSO’nun hastane ziyareti bülteni ile kısmen de olsa giderildi.
MUTSO’dan gazetecilere gönderilen bültende eski hastaneye ilişkin; “MUTSO Heyetinin eski hastanenin canlandırılmasına ilişkin talebi üzerine Başhekim Semiz; Şuan günlük ortalama 5000 polikliniğimiz oluyor. En büyük amacım eski hastane alanını mümkün olduğunca canlı tutmak. Şu an orada 12 branş ve 20 poliklinik ile hizmet veriyoruz. Bazı araçlara, tıbbi cihazlara malzemelere ihtiyaç var. En kısa sürede bunları düzeltip, telafi ederek, kapasiteli bir şekilde poliklinik sayısını 2000-2500’e çıkarmayı ve fizik tedavi gibi bazı üniteleri kurarak eski hastanemizi canlandırmayı planlıyoruz” ifadelerine yer verildi.
MUTSO Başkanı Bülent Karakuş’un ya da yönetiminin eski hastane alanına ilişkin başka bir açıklaması veya girişimi var mı? Bilmiyoruz.
Bildiğimiz eski hastane alanındaki ticari işletmelerin meslek örgütlerine kayıtlı olduğu. Hastanenin taşınmasıyla dumura uğrayan işletmelerin birçoğu ile organik bağı bulunan bu meslek örgütlerinin konunun çözümüne yönelik ne yaptıkları merak konusu.
Soru şu;
‘Eski hastane alanını canlandırmak’ kimin görevi?
Tabiki siyasilerin.
Özellikle de iktidar partisi yöneticilerinin.
Bilindiği gibi Başkan Karakuş, oda başkanlığının yanısıra iktidar partisinin de MYK üyesi.
Karakuş, oda kimliğinin yanında siyasi kimliğinde sahibi.
Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, konunun çözümüne yönelik siyasi gücünü kullanarak, mevcut hastanenin yerine 2. Basamak Devlet Hastanesi yapılması için çaba gösterir ötesinde söz verirken, Ak Parti’nin en önemli karar organı MYK’nın üyesi olan Sayın Karakuş’un bu süreçte dilek ve temennilerin ötesine geçmesi gerekiyor.
Herkes gibi bizde kendisinden yüksek beklenti sahibiyiz.
Bu nedenle Karakuş’un sorunun çözümü için topa girmesini bekliyoruz.
Bunun yanında Esnaf Odaları ve birlik yönetiminin de devreye girmesi bölge esnafının talepleri arasında yer alıyor.
Hastanenin taşınmasıyla büyük bir travma yaşayan, batma noktasına gelen esnaflar; ‘mesleki dayanışma için davet mi bekliyorlar’ diyerek serzenişlerini dile getiriyor.
Meslek örgütleri ya da teşkilatları ortadayken, hastane esnafının sorunları ve çözümleri birinci dereceden bu kurumların sorumluluk alanındayken, eski hastane alanı konusunda oluşan mağduriyet sürecinin Muğla Ortak Akıl Birliği’nin bir avuç gönüllüsü tarafından yürütülüyor olması bize garip geliyor.
Muğla’da film başa sarıyor.
AVM’lerle Arasta ve çarşı esnafının başına gelenler, şimdi hastane esnafının başına geliyor.
Ve birileri protokol sıralarında oturup olan biteni sadece izlemekle yetiniyor.
Biz onu bunu bilmeyiz (!)
Şu gün itibariyle; eski hastane alanında yaşanan mağduriyetin ve bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bu alana yapılacak yatırımın elle tutulur tek muhatabı; Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’tür.
Hastanenin taşınmasıyla mağduriyet yaşayan bölge esnafının meslek odalarının sorunun çözümüne ilişkin devreye girmelerini dört gözle beklediklerini belirterek sonlayalım.