NİHAT ÖZTÜRK ARADI (!) YUSUF KAYACIK ‘YETTİ GARE’ DEDİ
Elbette Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete ile yaptığımız söyleşinin tartışma yaratacağını, Ak Parti kulislerinde ve yerel basında karşılık bulacağını ötesinde il kongresi öncesinde hareketlilik yaşatacağını tahmin ediyorduk.
Bu konuda hiçbir şüphemiz yoktu.
Zira bunca yılın tecrübesiyle iyi yazının doğru gazetecilik düşüncesi ve doğru zamanlama ile ortaya çıktığını biliyorduk.
Ak Parti kongreler sürecine ilişkin söyleşi dizisini üç isim üzerinden planlamıştık.
İlki eski Muğla Milletvekili ve Denizli İl Koordinatörü Nihat Öztürk,
İkincisi mevcut İl Başkanı Kadem Mete,
Üçüncüsü ise Milletvekili Yelda Erol Gökcan’dı…
Eski vekil Nihat Öztürk’ten dönüş alamayınca kendisini es geçip, İl Başkanı Kadem Mete ile söyleşiyi gerçekleştirdik.
Planlamamıza göre ve tabi ki kendisinin de uygun görmesi halinde Milletvekili Yelda Erol Gökcan’la kongreler süreci değerlendirmesine yönelik söyleşi teklifine hazırlanıyorduk ki, bugün sabah saatlerinde eski Milletvekili Nihat Öztürk’ten bir telefon aldık.
Kendisine Milas’tan 8 ayda dönemediğini, telefonla birkaç kez aradığımızı, iki defa işyerine uğrayarak haber bıraktığımızı buna karşın dönüş alamadığımızı ifade ettik.
Öztürk’te “Çocuklar söylemeyi unuttular herhalde. Ayrıca sektörel anlamda yoğunluk vardı. Eyvallah, sen haklısın. Ama biz gönül almasını bilen insanlarız. Denizli ilçe kongreleri vardı 2-3 ay. Denizli kongrelerini anca bitirdik, şimdi de il kongresine çalışıyoruz. Bu hafta içinde yanına gelip bir kahve içmek istiyorum. Bu gazeteye çıkacak şekilde olmaz ama bazı şeyleri anlatmak istiyorum” diye konuştu.
Bunun üzerine kendisine söyleşi teklifimizin geçerli olduğunu ilettik.
Öztürk, söyleşiyi önümüzdeki hafta yapabileceğimizi, söyleşi de ‘işin doğrularını’ anlatacağını sözlerine ekledi.
Öztürk, ‘işin doğrusundan’ neyi kast etti?
Bilmiyoruz.
Muhtemeldir neyi kast ettiğini söyleşi ile öğrenmiş olacağız.
Nihat Öztürk’le telefon görüşmemizin üzerinden bir yarım saat geçti-geçmedi, geçtiğimiz günlerde partiden ihraç edilen Yusuf Kayacık, kapıda belirdi.
İhraç olayından sonra kendisi ile bir türlü görüşemediğimiz Kayacık, “Ortalığı karıştırıyorsun” diyerek içeri girdi.
Böyle bir şeyi kabul etmediğimizi, ‘karıştırmak’ gibi bir niyetimizin olmadığını, bir gazeteci olarak tıpkı CHP gibi Ak Parti’de de kongreler sürecini önemsediğimizi, söyleşiyi bilgilenme ve bilgilendirme amacıyla yaptığımızı bir kez de Kayacık’la paylaştık.
Gazeteci Yazar Özcan Özgür’ün Özgürce köşesinde bugün kaleme aldığı yazıda kendisinin ‘il başkanlığına aday olacağı’ yönündeki tespitini hatırlattık.
Kayacık, ihraç edilmesine yönelik Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu’na itiraz ettiğini, oradan kendisi lehinde bir karar çıkması ve Kadem Mete’nin aday olması halinde il başkanlığına aday olacağını ifade ederek Özcan Özgür’ün tespitini doğruladı.
Ben kahve içerken o çayını yudumladı.
Kayacık; “Yetti Gari” diyerek Şadırvan’dan ayrıldı…
***
Kopyalanamaz, izinsiz kullanılamaz.
MKG/Nejat Altınsoy Ekim 2020